recept: Libamájjal töltött pulykamell, Kifőzde
Libamájjal töltött pulykamell
Ennek a dokumentumnak a kiinduló oldalát itt találod: http://www.kifozde.hu

Hozzávalók:

Elkészítés:

4 vastag szelet filézett pulyka- v. csirkemell,
20 dkg liba (csirke) máj,
5 dkg reszelt ementáli sajt,
tojás, liszt, tej, prézli a panírozáshoz,
só vagy ételízesítő, zsír



A megsózott pulykamellekre ´zsebet´ vágunk, és megtöltjük a megmosott, megtisztított libamájjal. A májat ne fűszerezzük, hadd érvényesüljön; inkább a húst sózzuk erőteljesebben, de itt se használjunk más fűszert, megéri.
Lisztben, tojásban, prézliben kipanírozzuk, és bő zsírban mindkét oldalát kisütjük. Amikor a zsírból kivesszük, a tetejére szórjunk kevéske reszelt ementáli sajtot.
Ennek gyengébb, bár olcsóbb változata a csirkemell - csirkemáj felhasználásával készült étel.
Vegyes körettel, sültkrumplival és rizzsel tálaljuk.
Bármilyen savanyúsággal adhatjuk, én a paradicsomsalátára szavazok.



Ha tetszik a recept, küldd el emilben, lájkold, +1-ezd! Ha van csepp időd, véleményt is írhatsz, nem kell regisztrálni! Ott van minden kéznél, a cím alatt.

FK - Fejlődő tehetségeknek kellemes feladat, de járatlanok is esélyesek. Elkészítése közepesen időigényes.


Kapcsolódó anyagok: petrezselymes újkrumpli
 sültkrumpli
 paradicsomsaláta
 panírozás

Forrás: Az eredetit 2002. nyarán ettem a badacsonyi Liba vendéglőben.

MENÜ bezárása

Első megjelenés: 2009.02.17. Utoljára frissítve: 2009.06.07.
Utolsó megtekintés: több, mint 6 napja (2024-04-27 17:59:03 - 1.84)
Hozzászólások:

Megjegyzés a recepthez